tiistai 17. huhtikuuta 2018

Pitkiä projekteja langanpätkistä

Neuloessa jää välillä langanpätkiä, joita en halua jättää lojumaan laatikoiden pohjalle. Niinpä olen kehitellyt sellaisen systeemin, että kirjon ne saman tien kankaille, joista ompelen jotain. Nyt esimerkiksi on pohjana kierrätyslakanakangas, josta olen leikannut valmiiksi kassien aihioita.


Tässä tapauksessa kirjominen on ehkä liiankin hieno ilmaisu sille, että pistelen langanpätkät sikinsokin kankaalle ja ainoa sääntö on se, että pistot eivät mene toistensa päältä. Projekti kestää yleensä viikkoja jos ei kuukausia, mutta tulos on yleensä ihan hauska.

Viikonloppuna olikin melkoista vilskettä täällä, kun lapsenlapsia oli kyläilemässä. Vanhemman kanssa leivoimme tuleville syntymäpäiville karjalanpiirakoita. Olin aivan äimistynyt kuinka kuusivuotispäiväänsä lähestyvä miehenalku huiteli kaulimella piirakanpohjia sellaista tahtia, että en meinannut ehtiä täytellä niitä riisipuurolla ja rypytellä muotoonsa. Tuskinpa monellakaan esikouluikäisellä on itse kaulitut karjalanpiirakat synttäreillä tarjolla 😀.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 🙂